Begravelse & Bisættelse

Begravelse og bisættelse

Når vi mister en, vi har kær, skal der tages en række store beslutninger. Dette indebærer også valget om, hvorvidt afskedsceremonien skal være i form af en begravelse eller en bisættelse. Rigtig mange mennesker har allerede taget beslutningen om, hvilken afskedsform de ønsker. Der er dog også scenarier, hvor dette ikke er tilfældet. Her informerer jeg gerne om mulighederne, så familien kan træffe den rigtige beslutning på et oplyst grundlag.

Jeg har efterhånden en stor erfaring med både begravelser og bisættelser. Jeg er derfor egnet både fagligt og medmenneskeligt, når I står i en svær tid og skal tage afsked med én, I har kær. Hvad end I er placeret i Sæby, Frederikshavn eller Dronninglund, står jeg altid klar til at hjælpe jer pårørende i det nordjyske.

Forskel på begravelse og bisættelse

Begge afskedsformer giver de pårørende en god mulighed for at tage afsked med den afdøde. Ved en kirkelig begravelse foregår ceremonien, som navnet indikerer, i kirken. Efterfølgende bæres afdøde ud til gravstedet af kistebærerne, hvor kisten sænkes ned i jorden. Ved bisættelsen bæres afdøde ikke ud til gravstedet men derimod ud i rustvognen, hvor afdøde køres til brænding i et krematorium. Herefter slutter den officielle ceremoni, hvor urnen udleveres til nedsænkning ca. 14 dage efter ceremonien.

Hvad skal vi vælge?

Det er op til afdøde og familiens ønske, hvorvidt personen skal begraves eller bisættes. Ofte har afdøde meddelt dette til familien på et tidspunkt, og dette vil jeg selvfølgelig efterkomme. Har afdøde udfyldt Min sidste vilje, tager jeg også gerne udgangspunkt i dette. Dokumentet er en god måde, hvorpå man kan informere sine nærmeste om ønsker til salmer, kiste og urne samt meget andet. Dette gør planlægningen af begravelse mere overskuelig – både for mig og de pårørende.

Borgerlig ceremoni

Ønskede afdøde ikke en kirkelig ceremoni, tilbyder jeg også at stå for borgerlige ceremonier. Den borgerlige ceremoni kan finde sted i kapellet, forsamlingshuset eller et helt tredje sted. Ceremonien kan være planlagt af afdøde på forhånd eller af familien. Der er ikke lovkrav til, hvordan en borgerlig ceremoni skal foregå, oftest er der dog både taler, musik eller billeder af afdøde.

Kontakt mig for en personlig samtale

Ønsker I at høre mere om mig eller mit arbejde som bedemand, og hvad jeg kan gøre for jer, er I altid velkommen til at kontakte mig på tlf. 23 93 32 23 for en personlig samtale. Her kan I høre mere om mit arbejde med begravelser eller bisættelser i Frederikshavn, Sæby og Dronninglund eller andre nordjyske byer. At vælge den rette bedemand er yderst vigtigt, da I kan gøre perioden efter dødsfaldet mere overskuelig for dig selv og andre pårørende.

Har du spørgsmål er du meget velkommen til at ringe. Du kan også benytte kontaktformularen herunder og så vender jeg hurtigt tilbage.